In het ‘analoge’ tijdperk kon ik mij al uitleven met fotografie, maar eens we naar het ‘digitale’ zijn overgeschakeld, was er geen houden meer aan.

Analoog lag mijn focus op het metaal van vliegtuigen en auto’s, digitaal verschoof dit naar de mens in al zijn facetten, maar vooral tijdens het sporten.

Het een en ’t ander kwam in een stroomversnelling met de Eén-reeks ‘Fata Morgana’ die in 2008 in Neerpelt verscheen. De fotoreeksen die ik daar maakte, werden zoveel bekeken dat besloten werd een website te bouwen waarom foto’s kwamen van evenementen die in Neerpelt plaats vonden. Dat waren er heel wat, gelukkig kwam er steun van menige andere amateur-fotograaf. De website, Neerpelt.in, bestaat nog, maar na de fusie met Overpelt verdubbelden we ons aktie-terrein, die fotoreeksen zijn nu te vinden op Fotopelt.be.

Maar er is in de wereld nog zo veel moois te zien, zowel net buiten de Peltse grenzen, als wat verder daar buiten.

Wandelen in Pelt is fantastisch, zo fijn zelfs dat ik er een mini-website over heb gemaakt met wandelen.fotopelt.be. Als ik eens ga wandelen buiten Pelt, uiteraard met camera, dan zal u die fotoreeksen zeker op deze website terugvinden.

En dat Italië ons favoriet vakantie-land is, weten diegenen die mij kennen zeker. Voor wie ook eens wil kijken naar al het ‘bella’ dat Italië te bieden heeft, is er italia.fotofoto.be! En al die andere mooie plekjes, of dat dit nu in Frankrijk of in Lier ligt, die krijgen ook een plaats op deze website.

Met de fusie van Neerpelt en Overpelt kwam er ook een nieuw gemeentelijk magazine, PLT. Ook daar mag ik mijn regelmatige bijdrage voor leveren door Peltenaren op foto vast te leggen die een even grote passie hebben als mij, maar dan voor iets anders dan fotografie.

Veel kijk- en soms-ook leesplezier!

Marc

Scroll Up