L’Abbaye de Villers-la-Ville

Toch handig, zo’n studente in huis, die pas haar examen ‘bouwstijlen’ achter de rug heeft en zo wist te zeggen dat er op nog geen uurtje rijden van Leuven een prachtige site bestaat, met name de Abdij van Villers-la-Ville.

In 1190 – u leest het goed – begonnen ze aan de abdij te bouwen, wat het begin was van een indrukwekkende bloeiperiode, zowel economisch, cultureel en natuurlijk religieus.

Wat het voor de architecten in spe zo speciaal maakt, zijn de gebruikte bouwstijlen. In den beginne gebruikte met de ‘romaanse’ stijl, om later in ‘gotische’ stijl verder te bouwen. Wij waren vooral onder de indruk van de impressionante ruimten, gebouwd in tijden dat er van kranen en andere hulpmiddelen nog geen sprake was!

Klik op de foto hieronder voor de volledige fotoreeks:

Scroll Up